Tech & Science Past Limits Mengumpulkan Pelaburan Siri C $133M untuk Mendorong...

Past Limits Mengumpulkan Pelaburan Siri C $133M untuk Mendorong Pengembangan International Teknologi AI

-

LOS ANGELES, Sept. 23, 2020 (GLOBE NEWSWIRE) — Past Limits, syarikat teknologi AI bergred industri dan perusahaan yang dibina untuk sektor paling mencabar, termasuk sektor tenaga, utiliti dan jagaan kesihatan, hari ini mengumumkan kejayaan penutupan pusingan pendanaan Siri C dengan sejumlah $113 juta dan komited kira-kira sejumlah $20 juta lagi. Pusingan kali ini diketuai oleh Crew 42, syarikat pengkomputeran AI dan awan, dan bp ventures, pelabur dua kali sedia ada dan pelanggan syarikat.

“Kita sedang menyaksikan permintaan luar jangkaan di seluruh dunia sekarang untuk sistem yang menjangkaui AI konvensional yang terhad,” kata AJ Abdallat, CEO dan Pengasas Past Limits. “Perisian kognitif kami mempunyai keupayaan untuk memahami situasi dan meletakkan masalah dalam konteks dunia sebenar serta belajar dari masa ke masa. Kami teruja untuk membantu lebih banyak pelanggan menggunakan pendekatan AI kami yang unik dan berkuasa untuk menyelesaikan masalah paling mencabar yang dihadapi industri dan dunia sekarang.”

AI Kognitif Past Limits menggunakan penaakulan seakan manusia untuk menyelesaikan masalah, sama seperti cara manusia membuat kesimpulan menggunakan inferens dan logik. Pendekatan unik ini menggabungkan pengetahuan manusia dengan sumber information yang tersedia, membenarkan sistem untuk mengadaptasi dan terus beroperasi dalam situasi apabila bekalan information kurang atau hilang. Hasilnya, pelanggan Past Limits boleh meningkatkan wawasan operasi, meningkatkan keadaan operasi, mempertingkat prestasi pada setiap tahap, dan akhirnya meningkatkan keuntungan.

“bp ventures ditubuhkan untuk mengenal pasti dan melabur di syarikat teknologi berpotensi tinggi dan membawa perubahan yang boleh membantu kami mengimaginasikan semula sistem tenaga international kami,” kata Morag Watson, Naib Presiden Kanan, Sains Virtual dan Kejuruteraan di bp. “Dengan pelaburan tambahan ini, kami percaya yang AI Kognitif Past Limits boleh mencipta masa depan yang lebih pintar dan mampan untuk sektor tenaga dan merentasi industri secara keseluruhan.”

Also Read  Past Limits 的 C 輪投資籌集了 1.33 億美元以在全球擴展人工智能技術

“Kami menanti-nantikan untuk bekerjasama dan meneroka banyak lagi keupayaan teknologi canggih ini,” kata Martin Edelman, Penasihat Undang-undang, Crew 42. “Kami percaya AI Past Limits yang unik akan membawa tahap kecekapan yang baharu untuk sektor berimpak tinggi dan membantu pemacuan masa depan pertumbuhan ekonomi.”

Pendanaan $133M akan digunakan untuk mengembangkan perniagaan Past Limits di Amerika Syarikat dan luar negara, termasuk Past Limits Asia dengan ibu pejabat rantau di Singapura dan operasi di Hong Kong, Taipei dan Tokyo serta peluasan lanjut di seluruh Eropah, Timur Tengah, Afrika dan Asia. Past Limits Asia akan memacu pelaburan untuk usaha sama dan kerjasama strategik di Asia untuk meluaskan AI Past Limits dalam bidang baharu termasuk perkhidmatan kewangan, diketuai oleh pejabat di Hong Kong dan pengeluaran lanjutan diketuai pejabat di Taiwan. Pendanaan juga akan mempercepat pembangunan aplikasi Kognitif AI Past Limits dan portfolio produk SaaS dan mendorong program R&D Makmal Past. 

Also Read  Cosemi Launches Sport-Converting USB-C Energetic Cables with Fast Charging, Complete Energy Supply and 10G Knowledge Transfers

Perihal Past Limits
Past Limits merupakan syarikat kecerdasan buatan bergred industri dan perusahaan yang dibina untuk sektor paling mencabar termasuk tenaga, utiliti dan penjagaan kesihatan. Diasaskan pada tahun 2014, Past Limits memanfaatkan portfolio pelaburan teknologi canggih signifikan yang dibangunkan di Makmal Pendorongan Jet Caltech untuk misi angkasa NASA.

Menjangkaui kecerdasan buatan tradisional, teknologi Kognitif AI Past Limits yang unik menggabungkan teknik angka seperti pembelajaran mesin dengan penaakulan berasaskan pengetahuan untuk menghasilkan kepintaran yang boleh bertindak.

Pelanggan melaksanakan AI Past Limits untuk meningkatkan wawasan operasi secara drastik, meningkatkan keadaan operasi, mempertingkat prestasi pada setiap tahap dan akhirnya meningkatkan keuntungan. Baru-baru ini, Syarikat berbangga dapat disenaraikan oleh CB Insights dalam Senarai 100 AI Teratas 2020 syarikat permulaan kecerdasan buatan paling inovatif dan oleh Frost & Sullivan untuk Anugerah Inovasi Teknologi Amerika Utara mereka.

Also Read  Tower Semiconductor Pronounces All Production Websites Operational Following Cyber Tournament Nasdaq:TSEM

Untuk maklumat lanjut, sila lawati www.past.ai.

Perihal bp ventures
bp ventures ditubuhkan lebih 10 tahun lalu untuk mengenal pasti dan melabur di syarikat teknologi persendirian, yang mempunyai pertumbuhan yang tinggi, membawa perubahan besar, meningkatkan inovasi di seluruh spektrum tenaga. Sejak itu, BP telah melabur sebanyak hampir $700 juta di syarikat teknologi untuk lebih daripada 31 pelaburan aktif dengan lebih daripada 250 pelabur bersama.

Usaha sama memainkan peranan penting dalam strategi BP untuk menghadapi dwicabaran untuk mencapai permintaan tenaga dunia, dalam masa yang sama mengurangkan pelepasan karbon.

bp ventures memfokus kepada menghubungkan dan mengembangkan perniagaan tenaga baharu yang berfokus kepada teras perniagaan tenaga huluan, hiliran dan alternatif kami. Di samping itu, ini menjadikan pelaburan ekuiti strategik dalam mobiliti canggih, rendah karbon dan virtual.

Untuk maklumat lanjut, lawati: bp.com/ventures

Perihal Crew 42
Crew 42 (G42) merupakan syarikat Kecerdasan Buatan dan Pengkomputeran Awan utama yang berdedikasi untuk membangunkan dan melaksanakan penyelesaian teknologi yang holistik dan boleh diskala. https://g42.ai

Maklumat Hubungan:
Ed Cruz
LEWIS untuk Past Limits
619-308-5245
[email protected]

 

Latest news

Google is popping off face retouching through default on Pixel units

Taking selfies has grow to be a revered conference within the time of on-line media. But, our fixation on...

Hathras SP and four others suspended: The Indian Democracy suffering

The village in Uttar Pradesh’s Hathras the place a 19-year-old Dalit woman used to be allegedly gang-raped sooner than...

C’est maintenant mais pas n’importe remark

C’est devenu une réalité ! Le e-commerce B2B est une supply majeure d’opportunités pour le trade inter-entreprises. Boosté notamment...

Black Hat Europe 2020 Briefings Divulge New Cellular Vulnerabilities, Bluetooth Flaws, Assaults on PDF Paperwork and Extra

SAN FRANCISCO, Sept. 24, 2020 (GLOBE NEWSWIRE) -- Black Hat, the sector’s main manufacturer of knowledge safety...

Bango and Evergent pair as much as enlarge OTT choices, holding shoppers on-line and entertained London Inventory Alternate:BGO

CAMBRIDGE, United Kingdom, Sept. 24, 2020 (GLOBE NEWSWIRE) -- Bango (AIM: BGO), the worldwide platform for data-driven...

Umfrage identifiziert digitale Innovationslücke zwischen Marktführern und Nachzüglern; Ergebnisse zeigen ein verstärktes Streben nach „Virtual First, Virtual Rapid“

SAN FRANCISCO und BERLIN, Sept. 24, 2020 (GLOBE NEWSWIRE) -- Contentful hat heute die Ergebnisse der branchenweit...

Must read

Google is popping off face retouching through default on Pixel units

Taking selfies has grow to be a revered conference...

Hathras SP and four others suspended: The Indian Democracy suffering

The village in Uttar Pradesh’s Hathras the place a...

You might also likeRELATED
Recommended to you